Egészséges receptötlet péntekre: Friss, üde leves a hosszú hétvége előtt!
Zöldborsókrémleves friss borsóból, mentával és citrommal
- 300 g friss zöldborsó (kifejtve)
- 1 kisebb újhagyma vagy vöröshagyma (aprítva)
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 5 dl zöldségalaplé
- 1 teáskanál citromlé
- Néhány levél friss menta
- 1 teáskanál olívaolaj
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Pirítsd meg a hagymát és fokhagymát olívaolajon.
- Add hozzá a friss zöldborsót, öntsd fel alaplével, főzd kb. 10 percig, amíg megpuhul.
- Turmixold simára, ízesítsd citromlével, mentával, sóval és borssal.
Könnyű, szezonális és tökéletes egy tavaszi pünkösdi menühöz – vendégvárónak is megállja a helyét!