Zöldborsókrémleves friss borsóból, mentával és citrommal

Zöldborsókrémleves friss borsóból, mentával és citrommal

Egészséges receptötlet péntekre: Friss, üde leves a hosszú hétvége előtt! 
 
Zöldborsókrémleves friss borsóból, mentával és citrommal
  • 300 g friss zöldborsó (kifejtve)
  • 1 kisebb újhagyma vagy vöröshagyma (aprítva)
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 teáskanál citromlé
  • Néhány levél friss menta
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
  1. Pirítsd meg a hagymát és fokhagymát olívaolajon.
  2. Add hozzá a friss zöldborsót, öntsd fel alaplével, főzd kb. 10 percig, amíg megpuhul.
  3. Turmixold simára, ízesítsd citromlével, mentával, sóval és borssal.
Könnyű, szezonális és tökéletes egy tavaszi pünkösdi menühöz – vendégvárónak is megállja a helyét!
Scroll to Top