Húsvét Hétfőre: Egészséges sonkás tészta maradékból!
Teljes kiőrlésű sonkás-cukkinis tészta joghurtos szósszal
- 80 g teljes kiőrlésű tészta
- 50 g főtt sonka (csíkokra vágva)
- ½ kisebb cukkini (szeletelve)
- 2 evőkanál natúr görög joghurt
- ½ gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 teáskanál olívaolaj
- Só, bors, oregánó ízlés szerint
Elkészítés:
- Főzd meg a tésztát. Közben pirítsd meg a cukkinit és a sonkát olívaolajon.
- Keverd össze a görög joghurtot fokhagymával, sóval és borssal.
- Forgasd össze a tésztát a sonkával, cukkinivel és a joghurtos szósszal.
Egyszerű, krémes és mégis könnyedebb, mint a hagyományos sonkás tészta!