Receptötlet hétfőre: Őszi sárgarépa-krémleves gyömbérrel
Hozzávalók (4 adag):
5 közepes sárgarépa
1 kisebb édesburgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis darab friss gyömbér (kb. 2 cm)
7 dl zöldségalaplé
1 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint
tálaláshoz: joghurt vagy növényi krém
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és édesburgonyát, pár percig együtt pirítjuk.
Felöntjük zöldségalaplével, majd puhára főzzük.
Botmixerrel simára krémesítjük, sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor egy kanál joghurttal és friss petrezselyemmel díszítjük.
Könnyű, mégis tápláló leves – tele vitaminokkal, pont jó kezdés egy hűvösebb októberi hétfőre.

