Cukkini tócsni joghurtos öntettel

Cukkini tócsni joghurtos öntettel

Egészséges receptötlet péntekre: Cukkini tócsni joghurtos öntettel 
 
Hozzávalók (2 adag):
2 közepes cukkini
1 tojás
3 ek zabpehelyliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
só, bors, kapor ízlés szerint
kevés olívaolaj a sütéshez
 
Öntethez:
150 g görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
friss kapor vagy petrezselyem
 
Elkészítés:
A cukkinit reszeld le, sózd be, majd nyomkodd ki a levét.
Keverd össze a tojással, liszttel és fűszerekkel.
Formázz kis lepényeket, és kevés olajon süsd aranybarnára.
Az öntethez keverd össze a joghurtot a reszelt fokhagymával és a zöldfűszerrel.
Tálald melegen, friss salátával.
 
Könnyű és egészséges vacsora
Rostban és vitaminban gazdag
Gyorsan elkészíthető
Scroll to Top