Csirkés-zöldséges csicseriborsó ragu

Csirkés-zöldséges csicseriborsó ragu

Receptötlet hétvégére: Csirkés-zöldséges csicseriborsó ragu 
 
Fehérjedús, laktató, mégis könnyű fogás – ideális egy fitt napra!
 
Hozzávalók (2 adag):
200 g csirkemellfilé, kockázva
1 konzerv csicseriborsó (leszűrve)
1 kisebb cukkini, kockázva
1 sárgarépa, karikázva
1 lilahagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma
200 ml paradicsomszósz
fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó
 
Elkészítés:
Kevés olívaolajon megpirítjuk a csirkekockákat, félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben a hagymát és fokhagymát megdinszteljük.
Hozzáadjuk a répát, cukkinit, majd visszatesszük a csirkét.
Belekeverjük a csicseriborsót és a paradicsomszószt, ízesítjük.
Lefedve 10–12 perc alatt készre főzzük.
 
Tálalás: friss petrezselyemmel, barna rizzsel vagy bulgurral.
Scroll to Top