Mediterrán sós zabkása buggyantott tojással

Mediterrán sós zabkása buggyantott tojássa

Reggeli receptötlet hétfőre: Mediterrán sós zabkása buggyantott tojással 
 
Hozzávalók (1 adaghoz):
4 evőkanál apró szemű zabpehely
1,5 dl zöldségalaplé vagy víz
1 friss tojás (buggyantva)
4–5 szem koktélparadicsom
1 marék bébispenót
1 teáskanál extraszűz olívaolaj
Só, bors, ízlés szerint
Kevés ecet a buggyantott tojáshoz
 
Elkészítés:
A zabpelyhet főzd meg az alaplében vagy vízben 3–4 perc alatt, ízesítsd sóval, borssal, olívaolajjal.
Buggyantott tojás: forralj vizet, adj hozzá egy kevés ecetet, és óvatosan csúsztasd bele az előzőleg felütött tojást. Főzd kb. 3 percig, majd szűrőkanállal emeld ki.
A zabkását tálald a friss spenóttal, félbevágott koktélparadicsommal, végül helyezd rá a lágy tojást.
 
Egyszerre könnyű, meleg, tápláló – és nem unalmas!
Scroll to Top