Receptötlet hétfőre: Mediterrán paradicsomos halragu
Gyors, egészséges és tele van ízekkel – tökéletes főétel a nyárra!
Hozzávalók (4 adag):
- 400 g fehér húsú halfilé (pl. tőkehal)
- 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma
- 400 g darabolt paradicsom
- 1 kisebb cukkini, 1 piros kaliforniai paprika
- Olívaolaj, oregánó, bors, só
- Olajbogyó (ízlés szerint)
Elkészítés:
- Pirítsd meg a hagymát, fokhagymát olívaolajon, add hozzá a zöldségeket, paradicsomot és fűszereket.
- Rövid főzés után mehet bele a darabolt hal és az olajbogyó – párold készre kb. 10 perc alatt.
- Tálald bulgurral, barna rizzsel vagy önmagában!
Könnyű, tápláló, igazi mediterrán ízvilág!