Fitt hétfői menü: Túrós-tonhalas batáta tál
Egyszerű, mégis különleges – gyors, tápláló és diétás főétel!
Hozzávalók (2 adaghoz):
– 2 közepes édesburgonya
– 1 doboz natúr tonhalkonzerv (sós lében)
– 150 g zsírszegény túró
– 1 ek natúr vagy görög joghurt
– fél lilahagyma
– friss petrezselyem vagy snidling
– só, bors, citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
- Süsd meg az édesburgonyát egészben, héjastul 180°C-on kb. 35 perc alatt (vagy főzd meg, majd hámozd meg).
- Keverd össze a tonhalat a túróval, joghurttal, apróra vágott lilahagymával és fűszerekkel.
- A megsült batátát vágd félbe, halmozd rá a krémet, és szórd meg friss zöldfűszerrel.