Egészséges receptötlet: Könnyű, mégis laktató zöldséges-fetás tál!
Sült zöldséges saláta fetával
- ½ padlizsán és ½ cukkini (szeletelve)
- 1 marék koktélparadicsom (felezve)
- 40 g feta sajt (morzsolva)
- 1 marék rukkola vagy bébispenót
- 1 teáskanál olívaolaj
- Pár csepp citromlé
- Só, bors, oregánó vagy bazsalikom
Elkészítés:
- A padlizsánt, cukkinit és paradicsomot locsold meg olívaolajjal, fűszerezd, és süsd meg 180°C-on kb. 15–20 percig.
- Egy tálban keverd össze a sült zöldségeket a salátával, morzsold rá a fetát.
- Locsold meg citromlével, szórd meg friss fűszernövénnyel.
Egyszerű, mégis ízekben gazdag hétfői ebéd vagy vacsora!